Snel geld lenen? De bekendste leen vorm in Nederland is zonder meer het doorlopend krediet. Wat vele mensen niet weten is dat deze leen vorm vaak de belangrijkste inkomsten zijn van een bank. Dit komt door het feit dat de meerderheid van de leners de lening eigenlijk nooit helemaal aflost. Dit is natuurlijk niet aan te raden, maar het laat wel zien hoe flexibel de voorwaarden voor dit soort leningen zijn. Het zijn juist de voorwaarden die deze vorm van lenen ook zo populair maken onder de consumenten.

De voorwaarden van een doorlopen krediet zijn onder meer dat je een flexibele looptijd kan hebben. Ik zeg bewust kan want dit verschilt uiteraard nog per bank. De looptijd van het krediet is afhankelijk van het bedrag dat u hebt geleend en de maandelijkse aflossing die u doet. Het bedrag dat u leent bepaald u samen met u kredietverstrekker. Dit is later moeilijk te wijzigen dus denk goed na hoeveel geld u nodig heeft. Een goede tip hierbij is leen nooit meer dan u eigenlijk nodig heeft dit voorkomt eventuele problemen in de toekomst. Als u het bedrag heeft bepaald is het belangrijk dat u gaat kijken waar u de lening het voordeligst kunt afsluiten. Dit heeft niks te maken met de afsluitkosten of de administratiekosten want die zijn er meestal niet. Het heeft meer te maken met de rente die u moet betalen en de looptijd die de lening kan hebben. De rente die u de gehele looptijd moet betalen is zeer belangrijk omdat dit onderheven is aan fluctuerende rente. De rente ligt meestal tussen de vijf en zeventien procent. Dit is dus nogal een verschil. Dit kan dus betekenen dat u in het begin maar vijf procent rente betaald en dat is mooi, maar het kan ook zo zijn dat u enkele maanden later zestien procent of zelfs meer rente moet betalen. Het is dus zeer belangrijk dat u van te voren weet waar u aan toe bent. Laat u daarom altijd goed informeren. De fluctuerende rente bij een doorlopend krediet is overigens wel een minpunt van deze leen vorm. Al is het wel zo dat u pas rente moet betalen als u ook daadwerkelijk gebruik maakt van de lening. Dit betekent dus dat u wel de lening kunt afsluiten, maar dat u pas rente hoeft te betalen als u daadwerkelijk geld opneemt van het bedrag dat u leent. Dan is er nog een ander voordeel wat door vele wordt gezien als het grootste voordeel van deze kredietvorm. Dit voordeel houd in dat u afgeloste bedragen weer kunt opnemen.

Om een voorbeeld te geven stel u voor dat u vijfduizend euro heeft geleend en u heeft hier pas duizend euro van opgenomen. Dit betekent dus dat u nu ook moet gaan aflossen, want als u eenmaal geld hebt opgenomen dat start ook het terugbetalen. Als u van te voren met de bank overeen bent gekomen dat u honderd euro per maand zal aflossen zodra u geld heeft opgenomen. Dan betekent dit dat u in dit voorbeeld nu dan ook honderd euro per jaar maand moet gaan aflossen exclusief rente. Het mooie van het doorlopend krediet is dat u het afgeloste bedrag weer mag opnemen als u dat wenst. Dit houd dus in dat als u vijfduizend euro hebt geleend en duizend euro daarvoor heeft opgenomen en inmiddels tien maanden heeft afgelost u weer vijfduizend euro kunt opnemen in de plaats van vierduizend. Dit kan overigens alleen bij deze leen vorm. Bij andere leen vormen gelden andere voorwaarden die allemaal ook weer zijn eigen voor en nadelen hebben.

Voor meer informatie omtrent het lenen van geld verwijzen wij u graag naar Lenengeld.eu .

Het is aan u om te bepalen of het doorlopend krediet de juiste vorm is. Dit kunt u het best doen door te kijken naar u situatie. U zult op een rijtje moeten zetten waar u het geld voor nodig heeft en hoeveel u hiervoor uiteindelijk wenst te betalen. Wilt u snel geld lenen dan kunt u beter een minilening afsluiten. Wilt u een lening aanvragen die een vast rentepercentage heeft? Dan is deze leen vorm waarschijnlijk ook niks voor u. U moet er wel rekening mee houden dat deze vorm van geld lenen een vrij dure manier is om geld te verkrijgen. Dit komt door de rente die nogal kan verschillen in de looptijd die u heeft. Bij andere vormen ligt de rente meestal rond de vijf procent en bij dit krediet kan dit dus ook drie keer zo hoog zijn. Om het geheel samen te vatten kunnen we zeggen dat er zeker voordelen zijn bij het afsluiten van dit krediet, maar de vraag is wegen de voordelen op tegen de nadelen. Dit kunt u alleen zelf beantwoorden. Mijn advies is laat u goed informeren, maar laat u niet zomaar overhalen wees altijd kritisch en kijk eventueel naar andere mogelijkheden die voordeliger voor u kunnen zijn. Het is uiteraard een belangrijke beslissingen die u niet overhaast moet nemen. Mocht u vragen hebben dan kunt u ons altijd mailen.