Altijd al willen beleggen en kun je echt niet wachten tot je gaat beginnen? Het is vandaag de dag gelukkig erg eenvoudig om snel als startende belegger aan de slag te gaan. Door de vele online mogelijkheden omtrent het bijhouden van koersen en het opzoeken van gegevens over bedrijven en markten is starten met beleggen een stuk gemakkelijker dan enkele jaren geleden.

 

Je kunt snel beginnen met zelfstandig beleggen. Binnen 5 minuten kun je aan de slag met het kopen van een eerste aandeel om zo officieel een belegger te worden. Zelfstandig beleggen zorgt over het algemeen voor het meeste rendement maar vereist op de lange termijn meer tijd aan onderzoek in vergelijking met beleggingsfondsen.

Download eerst brokersoftware

Duur: 2 minuten

Brokers bieden een handig platform om te beginnen met beleggen. Op dit platform wordt alle informatie over vrijwel ieder aandeel uit de wereld gegeven. Je kunt deze informatie gebruiken om ontwikkelingen in de koers te voorspellen, de aandelen aan te schaffen en ook uiteindelijk weer (met winst) te verkopen.

 

De brokers hebben software ontwikkeld waarmee je al deze mogelijkheden eenvoudig via de computer kunt uitvoeren. Je meldt je aan bij de broker en downloadt de software. Vervolgens kun je via de software inloggen en zoeken naar aandelen die via de broker verkrijgbaar zijn.

 

Voer je eerste belegging uit

Duur: 1:30 minuten

Als je de software eenmaal hebt geïnstalleerd en een officieel beleggingsaccount hebt aangemaakt dan kun je de eerste belegging uitvoeren. Een aandeel kopen kost slechts enkele seconden. Echter is het bij beleggen niet interessant om zomaar een willekeurig aandeel te kopen. Het is veel interessanter om een aandeel te kopen dat potentieel voor winst zal gaan zorgen.

 

Kijk daarom eerst naar de ontwikkelingen van de koers van het bedrijf en beoordeel of een dergelijk aandeel inderdaad interessant is voor jouw beleggingsportefeuille. Kies nooit zomaar een aandeel dat interessant lijkt omdat de koers de laatste tijd flink is gestegen. Je moet iedere beslissing die je bij belegging maakt kunnen beargumenteren. Alleen dan heeft beleggen zin en kun je zorgen dat er een goed rendement wordt behaald.

 

Zelfstandig aandelen kopen

Duur: 1:30 Minuten

Een interessant aandeel gevonden? Dan kun je het aandeel direct via de broker inkopen. Je geeft aan hoeveel aandelen je van dit bedrijf wilt kopen en geeft hierbij ook een prijs aan. De broker zal vervolgens uitzoeken of de aandelen voor deze prijs kunnen worden aangeschaft en de koppeling leggen tussen jouw aankoop en de verkoop van iemand anders.

 

Nadat het systeem heeft vastgesteld dat er inderdaad aandelen voor dit bedrag beschikbaar zijn zullen de aandelen aan jouw portefeuille worden toegevoegd. Je kunt de aandelen op ieder moment van de dag bekijken. De meeste brokers geven per belegging aan hoe de koers zich ontwikkeld. Daarbij wordt ook het verschil in waarde van het aandeel bij aankoop en de waarde van dit moment aangegeven.

 

Door de aandelen te kopen maak je een geweldige start als beginnende belegger. Maar alleen met een aankoop ben je er nog niet. Het is natuurlijk de bedoeling dat je winst gaat maken. Houd de koers van het aandeel daarom goed in de gaten en bepaal wanneer je het aandeel weer gaat verkopen.